Een gemakkelijk te beheren advertentiesite opzetten met CMS software

Geplaatst op 08-09-2022

Categorie: Computer en internet

Een gemakkelijk te beheren advertentiesite kan worden opgezet met de CMS software van het bedrijf Vrolijk Internet Services. Dit bedrijf, dat in Den Haag is gevestigd, levert een PHP script dat alle functies bevat die nodig zijn voor het opzetten en beheren van een professionele marktplaats website. U kunt het script installeren op uw webhostingpakket. Heeft u zelf nog geen hostingpakket waarop u het script kunt installeren? Dan is het mogelijk om samen met het script ook direct hosting aan te schaffen.

Hoe u het script kunt installeren op het hostingpakket, kunt u lezen in de online handleiding. Deze handleiding is op de site van Vrolijk Internet Services te vinden. Wanneer u hosting samen met het script aanschaft dan zal het script voor u worden geïnstalleerd op het nieuwe hostingpakket. De stappen van de installatie hoeft u dan zelf niet uit te voeren.

Er is op verschillende manieren geld met het PHP script te verdienen. U kunt bij een advertentierubriek instellen dat er zal moeten worden betaald voor het plaatsen van een advertentie in de betreffende rubriek. Via een betaalkoppeling zal de mogelijkheid worden geboden om online te betalen aan de adverteerder.

Ook kunt u met het PHP script eenvoudig zogeheten topadvertenties aanbieden. Daarmee kan een advertentie enige tijd bovenaan binnen overzichten worden geplaatst. U kunt daarbij verschillende opties aanbieden, zodat de adverteerder een periode kan kiezen. Per periode kan een prijs door u worden ingesteld via de beheeromgeving van het script.

Voor het verwerken van online betalingen kan vanuit het PHP script een koppeling met Mollie worden gelegd. Als alternatief kunt u gebruik maken van TargetPay of PayPal voor het ontvangen van betalingen. Met een betaalkoppeling kan via het script worden gecontroleerd of een betaling zonder problemen is verricht en kunnen automatisch de gekozen opties worden geactiveerd na een succesvolle betaling.